top of page
Leaudegem logo - web elementen-02.png

Real-time monitoring

De evolutie kan mee gevolgd worden vanaf de eerste rij, met lozingsmetingen elk uur. Onder het motto van VOLLEDIGE TRANSPARANTIE, leggen we al onze kaarten op tafel. Deze monitoring maakt gebruik van betrouwbare S::CAN sensoren geleverd door Elscolab, met het systeem op maat geconfigureerd voor deze toepassing door Calculus.

Fosfaat monitoring


Tot op vandaag kan fosfaat nog niet met sensoren worden opgevolgd. Toch is deze nutriënt een
belangrijke parameter, want een te grote hoeveelheid heeft een negatieve invloed op het waterleven. 1 kilogram fosfor in het water staat gelijk aan 245 kilogram algen (studie: Laird, 2017). 

Hierdoor vermindert de biodiversiteit, is er een toename aan troebelheid en komt vissterfte voor door zuurstoftekort in het water. Er is nog geen wetgevend kader rond de lozing bij decentrale systemen, maar wij doen beter, want HET MOET BETER. Na de plantenfilter is er een nazuivering aanwezig die het fosfaat bijna volledig kan verwijderen, namelijk de FOSCUBE®! 

C-TP 18-08-23.png
V-TP 18-08-23.png

Gedurende 1 jaar monitoring wordt fosfaat door de FOSCUBE verwijderd aan gemiddeld 90%. De FOSCUBE werd in juli ververst, klaar om terug een jaar het fosfaat te vangen.

Leaudegem logo - web elementen-02.png
bottom of page